7/24 Call Center: +36-1-24-00-475

Egészségügyi részleg – Otthoni vizit

SOS Hungary Assistance Service mentő flottaA magyar egészségügyi ellátó rendszer több ponton is különbözik a más országokban szokásostól. A hazai kórházak többsége máig sem rendelkezik minden előforduló egészségügyi probléma kezelésére alkalmas felszereléssel. Sok kórházban még nincs sürgősségi osztály sem, ahonnan az első beavatkozás elvégzése után a beutaló nélkül érkező betegeket végül a megfelelő osztályra irányítják át. Ezért hazánkban házi- vagy mentőorvosi beutaló nélkül lényegében nem lehet kórházba jutni. Ennek következménye, hogy a kezdeti diagnózis felállítása, ami alapján a megfelelő osztály kiválasztásra kerül, mindennapos feladat az orvosaink számára. Mindez kihatással van a sürgősségi ellátásra is. A hazai kórházak osztályai forgórendszerben látják el az ügyeleti feladatokat. Ezért nincs értelme közvetlenül, az utcáról besétálni a kórházba: a külföldi betegnek először is találnia kell egy angol nyelven beszélő orvost, ám még ezek után is valószínűleg át fogják őt küldeni egy másik kórházba, amelynek az adott osztálya éppen akkor ügyeletes. Mindettől a kényelmetlenségtől megkímélheti magát szerződött ügyfelünk azzal, hogy felhívja SOS Hungary segélyvonalát.

Amennyiben ügyfelünk felhívja a segélyvonalunkat és orvosi vizitet kér, azonnal riasztjuk cégünk ügyeletes orvosát, aki rövid időn belül kiérkezik otthonába vagy a hotelszobájába. Cégünk minden orvosa az alapellátásban jártas szakorvos, legalább két idegen nyelvet beszél, így nyelvi akadály nem merülhet fel. A helyszínen az orvosunk felállítja a diagnózist, és megkezdi a kezelést. A doktorainknál természetesen gyógyszerek is vannak, így az orvosságok kezdő adagját az ügyfélnél hagyjuk; nem kell emiatt gyógyszertárba mennie.

Amennyiben ügyfelünk további szakorvosi vagy kórházi ellátásra szorul, orvosunk a helyszínen azt is megszervezi. Orvosaink nem csak a kórházak ügyeleti beosztását ismerik, de azt is tudják, hogy a szóba kerülő helyek közül melyik a legmegfelelőbb. Ha a betegnek mentőszállításra van szüksége, cégünk saját mentőgépjárművei a nap minden órájában elérhetőek, így ügyfelünket akár az ágyából szállítjuk be a kórházba, természetesen a megfelelő szakszemélyzettel biztosítva a kíséretet. Orvosunk pedig az összes kórházi felvételihez szükséges adminisztrációt elvégzi. Mindeközben egészségügyi részlegünk felveszi a kapcsolatot az ügyfelünk biztosító társaságával, hogy az ellátás és a szállítás költségei ne a beteget terheljék.
Amennyiben a biztosító társaság fedezi az ellátás költségeit, úgy ügyfelünknek ezzel semmi további teendője nincs. Ellenkező esetben ügyfelünk hivatalos készpénzfizetési számlát kap, amit a hazatérte után benyújthat a biztosítójának.

Az SOS orvosi ügyeleti szolgálata kizárólag csak szerződött partnereinknek, illetve a külföldi biztosító ügyfeleinek áll a rendelkezésére.